torsdag 27 januari 2011

Brist på sysselsättning

Jag får emellanåt kommentarer om att jag uppdaterar bloggen för klent. Tack för påpekandena, men som den trötte slappis jag ämnar förbli får denna uppdatering bli ett undantag. Högst en gång i veckan får vara målet. Känns det akut är det bara att ringa. (eller maila: petri.palokangas@woodside.com.au om jag är på jobbet)
Ett annat påpekande var; Varför bara på Svenska ? Samma svar. Orken. V.g. använd Google translate.
 
Vi nykomlingar från Sakhalin; jag, Susil och Tony från Sri Lanka, Darwin från Filippinerna och Richard och Joost från Holland. (Joost ansluter senare) är f.n. omhändertagna av training avdelningen som gör sitt bästa för att känna oss hemmastadda. I sex veckors introduktionen ingår (informellt) bl.a. lite kunskap om alla hemska djur som finns i Australien. Jeff som tar hand om logistiken runt omkring jobbet berättar gärna fiskehistorier och om kängurur. Han föreslog att vi skulle upp en timme tidigare häromdagen för att åka till ett vattenhål någon kilometer från jobbet för att kolla på ormar och kängurur. Vi ställer motvilligt väckarklockorna på 04.30 och är klara för avfärd långt innan gryningen.
Tidigt i ottan gav vi oss iväg och är efter en knapp halvtimma nästan framme vid jobbet. Jeff känner till småvägarna guidar oss mot Herson Cove. Vi kollar in några runskrifter som aboriginals har ristat in i stenblocken för en massa år sen. Försöker att följa efter några kängurur på väg upp mot vattenhålet men har naturligtvis ingen chans mot deras tempo. På väg tillbaks till bilen gömmer vi oss istället och det passerar ett par grå kängurur på kanske tio meters avstånd. Några ormar träffade vi dock inte på till Jeffs besvikelse.

Inga kommentarer: