onsdag 26 januari 2011

Vädergudarnas hämnd

Medans Lisa och Jessica firar nationaldagen, Australia Day, har jag blivit inburad i Karratha.
Hörde per telefon från Lisa att det varit flyguppvisning och fyrverkerier över Perth och att dom promenerat upp till Kings Park för att kika på spektaklet. Säkert jättefint och Jessica hade tydligen roligt också.
Vi hade fått ledigt från jobbet pga helgdagen och försökte planera in en tur på byn. Fick förklara oss detaljerat när vi körde ut från campen och blev lika förvånade när vi skulle redogöra för vart vi varit och hur resten av kvällen skulle tillbringas. Under eftermiddagen höjdes beredskapen från "blå" till "gul" cyklonvarning vilket innebär att en cyklon är beräknad inom 12 timmar. Personalen på campen skyndade omkring och band fast sopkärlen och städade undan allt löst. Vi bunkrade upp med mat från cantenen och ganska snart sprang folk omkring med mistlurar och förkunnade "röd" varning vilket innebär att man låser in sig i hyddan och inte tittar ut förrän man blir tillsagd.
I vår industri har det nästan blivit en regel att man stoppar huvudet i sanden så fort det nalkas nått onormalt, och vis efter alla tyfonerna i Filippinerna tyckte jag att reaktionen här var överdriven.
Visst det både regnar och blåser medans jag skriver men att nästan gapa om jordens undergång är kanske lite överdrivet.
http://www.weatherzone.com.au/radar.jsp?lt=wzstate&lc=wan
Kolla gärna in länken ovan om ni hinner då cyklonen är animerad i realtid.

Inga kommentarer: