fredag 4 februari 2011

Fullt ös

Har varit en hektiskt vecka. Kom tillbaks från Karratha till Perth och fick börja packa nästan med en gång. Flyttade alltså från lägenhets hotellet vid Kings Park till en helt ny lägenhet på södra sidan av floden istället, helt ny och fräsch trea som vi hyr möblerad. Lite för hög standard för att en svensk skall kunna känna sig riktigt hemma med bekvämt gym, swimmingpool och biljard. Jag blir nog den enda i huset som kommer att använda bastun då det inte lockar australiensarna i högsommarvärmen.
I måndags började fyradagars kursen för brandbekämpning. Allt var helt nytt igen, bara till att åter lära sig grunderna om hur man rullar ut brandslang och sen rullar in det igen. Så här höll det på i två dagar. På tredje dagen var det dags frisklufts aggregaten. Halv dag teori och sen fick vi lära oss hur man promenerar med BA. Sen hur man sitter och tar det lugnt med BA !!! Verkligen grundläggande kurs. Sista dagen gick åt till att virra omkring i byggnader med visiret på aggregatet igentäppt för att få det så realistiskt  så möjligt. Kort och gott en riktig skit kurs på lågstadienivå.

Även Jessica har börjat studera. Lisa fick in henne på på den kommunala förskolan där hon nu gått i tre dagar. En riktig skola med riktiga fröknar som Jessie säger. Ligger på bekvämt gångavstånd tre kvarter bort.
I onsdags kväll hade vi även en liten kris i lägenheten. Strömmen var bruten när vi kom hem från mataffären. Började ringa runt och fick till slut fatt i en gubbe på elbolaget. Han skickade ut folk så att vi till slut fick tillbaks  elen vid nio tiden på kvällen. På torsdag yttrade sig samma fel på ett annat sätt. Varmvattenberedaren i Jessicas sovrum hade börjat läcka och heltäckningsmattan var pisseblöt. Idag först fick vi tag på fastighetsskötarna som till slut började riva i det. Nu blir det ledigt över helgen och flyger sen upp till Karratha igen på måndag.
Det som mest försigår i huvet är bil och hus köp. Vad, var, när och hur. Drömmen om boendet ändrar sig varje dag efter att man pratat med folk men bilköpet börjar luta åt en Holden Commodore SSV Sportswagon. Bor just nu i Perths bilhandlar kvarter men försöker att hitta en bättre, begagnad från en privat person.  Känns som en sista chans i livet att köpa en bil med V8. Ingen BMW men en fräsigare racer kombi för halva priset. Vi får se.......

Inga kommentarer: