torsdag 23 december 2010

Backlog from Perth

Vi landade alltså i tisdags efter en ganska behaglig flygresa. Efter en ganska strikt procedur med tull, säkerhetskontroll med röntgen och karantän med en byracka som trött nosa på en vart vi sen australiensare.
Vi står där som en idioter på flygplatsen men tar snart en taxi till stan där vår lägenhet väntar. En trerummare som vi har i en månad på kort gångavstånd från downtown och huvudkontoret på firman jag jobbar.

Woodside skrapan till vänster
Drar sen in till stan på kvällen och käkar middag för att sen försöka lägga oss i kristlig tid. På onsdag morgon är ändå den sista familjemedlemmen uppe vid fyra tiden och vi väntar hela gängen på att Perth skall vakna upp och anpassa sig till våran tid. Jag och Robin tar bussen till andra sidan stan för att hämta upp hyrbilen som vi aldrig fick på flygplatsen. Nu visar det sig att den inte alls blivit bokad utan vi får efter en massa ursäkter per telefon reda på att den blir levererad hem följande dag. Vi, jag och Robin knatar istället in till stan och går in på första bästa bank och öppnar upp ett väldigt tunt bankkonto. Kändes som att det äntligen gick våran väg utan några som helst bekymmer eller konstigheter. Nästan vägg i vägg ligger Woodside skrapan som vi passar på att besöka. Kunde inte motstå att gå fram till receptionen och fråga efter en ex kollega från Ryssland. Peter Levkovskiy kommer ner ögonaböj och vi tar en snabb kopp i cafén. En flat white, en long black och hot chocolate visar sig vara en med mjölk, en svart och en oboj. Eller en latte, expresso och en chocklad som det lite finare kanske heter. På kvällen går vi flera kilometer för att hitta en passande restaurang och hittar till slut en som serverar både pepparstek och spagetti.

Perth CBD från Kings Park
I morse vart vi uppe i svinottan igen. Efter morgonbestyrerna bestämmer vi oss för att ta en promenad upp i upp till Kings Park, en jättestor och jättefin park med några krigsmonument och fin utsikt över centrala Perth.
Blir säkert ett tillhåll för Lisa och Jessica i framtiden. Jag fick dock skynda tillbaks hem för att inte missa leveransen av hyrbilen som till slut dök om som avtalat. Men utan bilbarnstolen som vi önskade. Ok, ingen big deal, den skulle vi kunna hämta upp och tjejen förklarade hur vi skulle hitta.

IKEA Perth. Bra jobbat Ingvar

Väl vid hyrbilsfirman får vi barnstolen och en bra beskrivning om hur vi hittar vidare till en "shopping mall".  - Följ bara motorvägen och sväng av vid IKEA så är ni nästan där.
Det slutade naturligtvis med att vi aldrig fick se varuhuset vi skulle till utan blev fast på IKEA istället. Ok, fick lite köpt lite bra å ha grejer, knäckebröd och julpynt å passa på att käka köttbullar och gravad lax.

Inga kommentarer: